Anasayfa » Japonya Para Birimi

Japonya Para Birimi

Japonya Para Birimi: Kısaca tanımlamak gerekirse, bir ülkede farklı amaçlarla kullanılan ülkeye ait olan para biçimidir. Dünyadaki bütün ülkelerin bir ismi, kültürü, sınırları vb. özellikleri ve kendine has etmenleri olduğu gibi para birimlerinde ülkeler arasında farklılıklar bulunmaktadır. Bu ülkeler ekonomik güçlerinde ve kültürel yapılarına özgü para birimleri ve sembolleri kullanılmaktadır. Uluslararası ticaretlerde anlaşmalara bağlı olarak hangi paranın kullanılacağı ve değeri tespit edilmektedir.

Japonya Yeni(JPY) Nerenin Para Birimi? Japonya Para Birimi Nedir?

Para biriminin genel özellikleri; Japonya yeni Japonya’nın para birimidir. Para birimi kodu JPY kısaltması, sembolü ise ¥ şeklinde ifade edilir. Madeni para 6 bölüm şekilde kullanılmaktadır(¥1, ¥5, ¥10, ¥50, ¥100, ¥500). Banknot olarak 4 kağıt para şeklinde kullanılmıştır( ¥1000, ¥2000, ¥5000, ¥10000). Japonya’da para basma yetkisi Japonya Bankası olup, bu kurum tarafından denetlenmektedir.

JPY Döviz Çevirici

Aşağıda yer alan döviz çeviriciyi kullanarak kurunu öğrenmek istediğiniz para birimlerini seçerek karşılaştırma yapabilirsiniz.

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Amount
From :
To :

Japonya Hakkında

Resmi ismiyle Japonya İmparatorluğu, konumu incelendiğinde; Japon Denizi’nden Çin, Kuzey Kore, Güney Kore ve Rusya’nın doğusuna, kuzeyde Ohotsk Denizi’nden güneyde Doğu Çin Denizi’ne ve Tayvan ülkelerine komşu bir ada ülkesidir. Ülkenin başkenti Tokyo şehridir. Ülkenin yüz ölçümü 377.930 km²’dir. Yüz ölçümü olarak Dünya sıralamasında altmış ikinci sırada yer alan ülkedir.

Japonya Bankası Resmi sitesine buradan ulaşabilirsiniz…

Ülkelerin Para Birimi sayfalarımıza buradan ulaşabilirsiniz…

Japonya Para Birimi