Anasayfa » Özbekistan Para Birimi

Özbekistan Para Birimi

Özbekistan Para Birimi: Kısaca tanımlamak gerekirse, bir ülkede farklı amaçlarla kullanılan ülkeye ait olan para biçimidir. Dünyadaki bütün ülkelerin bir ismi, kültürü, sınırları vb. özellikleri ve kendine has etmenleri olduğu gibi para birimlerinde ülkeler arasında farklılıklar bulunmaktadır. Bu ülkeler ekonomik güçlerinde ve kültürel yapılarına özgü para birimleri ve sembolleri kullanılmaktadır. Uluslararası ticaretlerde anlaşmalara bağlı olarak hangi paranın kullanılacağı ve değeri tespit edilmektedir.

Özbekistan Somu (UZS) Nerenin Para Birimi? Özbekistan Para Birimi Nedir?

Para biriminin genel özellikleri; Özbekistan Somu Özbekistan’ın para birimidir. Para birimi kodu UZS kısaltması, sembolü ise som şeklinde ifade edilir. Madeni para 6 bölüm şekilde kullanılmaktadır(1, 5, 10, 25, 50, 100 som). Banknot olarak 10 kağıt para şeklinde kullanılmıştır (1, 3, 5, 10, 25, 50, 100, 200, 500, 1000 som). Özbekistan’ın para basma yetkisi Özbekistan Merkez Bankası olup, bu kurum tarafından denetlenmektedir.

UZS Döviz Çevirici

Aşağıda yer alan döviz çeviriciyi kullanarak kurunu öğrenmek istediğiniz para birimlerini seçerek karşılaştırma yapabilirsiniz.

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Amount
From :
To :

Özbekistan Hakkında

Resmi ismiyle Özbekistan Cumhuriyeti, konumu incelendiğinde; Kuzeyinde Kazakistan, kuzeydoğusunda Kırgızistan, güneydoğusunda Tacikistan, güneyinde Afganistan ve güneybatısında ise Türkmenistan gibi ülkeler yer almaktadır. Ülkenin başkenti ve en büyük kenti Taşkent şehridir. Ülkenin yüz ölçümü 447.400 km²’dir. Yüz ölçümü olarak Dünya sıralamasında elli yedinci sırada yer alan ülkedir.

Özbekistan Merkez Bankası Resmi sitesine buradan ulaşabilirsiniz…

Ülkelerin Para Birimi sayfalarımıza buradan ulaşabilirsiniz…

Özbekistan Para Birimi