Anasayfa » Amerika Birleşik Devletleri Para Birimi

Amerika Birleşik Devletleri Para Birimi

Amerika Birleşik Devletleri Para Birimi: Kısaca tanımak gerekirse, bir ülkede farklı amaçlarla kullanılan ülkeye ait olan para biçimidir. Dünyadaki bütün ülkelerin bir ismi, kültürü, sınırları vb. özellikleri ve kendine has etmenleri olduğu gibi para birimlerinde ülkeler arasında farklılıklar bulunmaktadır. Bu ülkeler ekonomik güçlerinde ve kültürel yapılarına özgü para birimleri ve sembolleri kullanılmaktadır. Uluslararası ticaretlerde anlaşmalara bağlı olarak hangi paranın kullanılacağı ve değeri tespit edilmektedir.

Dolar (USD) Nerenin Para Birimi, Amerika Birleşik Devletleri Para Birimi Nedir?

Amerika Birleşik Devletleri para birimi, Para biriminin genel özellikleri; Amerikan Doları Amerika’nın para birimidir. Para birimi kodu USD kısaltması şeklinde kullanılır ve $ sembolünü kullanılır. Amerikan doları cent olarak adlandırılan 6 bozuk para bulunmaktadır. (1-5-10-25-50-100) ve para biriminde 12 banknot şeklinde yer almaktadır. (1-2-5-10-20-50-100-500-1000-5000-10.000-100.000) Amerikan doları 1785 tarihinde para birimi olarak kabul edilmiştir. Amerika’da para basma yetkisi Federal Rezerv Sistemi aittir ve bu kurum tarafından denetlenmektedir.

USD Döviz Çevirici

Aşağıda yer alan döviz çeviriciyi kullanarak kurunu öğrenmek istediğiniz para birimini seçerek karşılaştırma yapabilirsiniz.

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Amount
From :
To :

Amerika Birleşik Devletleri Hakkında

Amerika Birleşik Devletleri Para Birimi, resmi adıyla Amerika Birleşik Devletleri kısaltılmasıyla ABD, Kuzey Amerika kıtasında yer alan, 50 eyaletten oluşan federal bir devlet sistemine sahiptir. ABD’nin kuzeyde Kanada ve güneyde Meksika’dır. Amerika Birleşik Devletlerinin resmi kuruluş tarihi ise 4 Temmuz 1776’dır. Doğuda Atlas Okyanusu’ndan batıda Büyük Okyanus’a kadar 4.500 km genişliğe sahiptir. Amerika’nın demografik yapısına baktığımızda yüzde seksen birlik kısmını beyaz ve Avrupa kökenli toplumlar oluşturmaktadır. Yüzde on üçlük kısmını Latin Amerika ve aynı oranda siyahi Afrika kökenli toplumlar oluşturmaktadır.

Amerika’nın yüz ölçümü 9,8 milyon km2 olup, dünya da yüzölçümü üçüncü sıralamasında yer almaktadır.

Amerika Para Birimi